Pakkanen paukuttaa Pirkanmaan koteja​​​​​​​...

Pakkanen paukuttaa Pirkanmaan koteja – Tässäpä meidän vinkit pakkaselle!

Onko huoneistoissa paksuja mattoja? Se ei ole aina hyvä idea, vaikka mukavia ovatkin! Pakkasella on hyvä pitää huoli energian käytöstä. Paksut matot blokkaavat helposti lattialämmityksen nousun asuntoon – Huolehdithan että lattia hengittää ja vaihdat matot ohuiksi!

Huonekalut ja verhot kipin kapin pois patterin ja termostaatin edestä, niin lämmitys leviää huoneistoon vapaasti eikä jää verhon taakse piilosille.

Jos ilmanvaihtokone hyytyy, ota yhteys huoltoyhtiöön. Kovilla pakkasilla automatiikka sulkee ilmanvaihtoja pitääkseen lämmön sisällä. Tästä ei tarvitse kuitenkaan huolestua, sillä huolto laittaa koneet päälle, kunhan keli lauhtuu.

Jos sähkö menee poikki, vilikase onko naapurilla ja rappukäytävässä valot päällä. Jos valot ovat kiinni, on kyseessä laajempi katkos. Laajat katkokset ovat usein välittömästi sähköyhtiön tiedossa - On siis aika odotella ja nautiskella kynttilän valossa.

Jos katkos on huoneistokohtainen eivätkä laitteet toimi, tarkista sulakkeet ja ota tarvittaessa yhteys huoltoon.

Jos vesiputkien jäätyminen huolettaa esimerkiksi vanhoissa rivitaloissa, asettamalla hanan maltilliselle tiputukselle välttää putkien kohmettumisen. Voit myös huuhtoa viemäreitä kuumalla vedellä.

Jos pihalla talon seinustalla on varoitusmerkintöjä, ne varoittavat katolta putoilevasta lumimassasta. Vilkuilehan siis katonrajoihin, jos liikut pihamaalla! Ilmoita vaaratilanteista ja riskeistä aina yhtiöille.

Käytähän sähköä maltillisesti, se auttaa meitä kaikkia! Vanhat kunnon villasukat hyötykäyttöön.

#tampereentalopalvelut #vihertyöt #kiinteistöhuoltopalvelut #kausityö #paikallinenpalvelu #tampere #tampa #meillätöissä


Julkaistu 5.1.2024